У NAMU відкриється виставка робіт з артбуку Сергія Жадана “Список кораблів”

У NAMU відкриється виставка робіт з артбуку Сергія Жадана "Список кораблів"MERIDIAN CZERNOWITZ

У Національному художньому музеї України (NAMU) відкриється виставка робіт з артбуку Сергія Жадана “Список кораблів”. Сім з дев’яти робіт художниці Катерини Косьяненко були створені спеціально для книжки.

“Список кораблів” — книга віршів українського поета та громадського активіста Сергія Жадана, яка вийшла друком у 2020 році у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ та налічує 60 віршів.

Це своєрідний артбук, що поруч із текстами віршів містить дев’ять картин української художниці Катерини Косьяненко.

Як повідомляє lb.ua, відкриття виставки відбудеться 28 липня о 18.00 за участі Сергія Жадана, Катерини Косьяненко та кураторки проєкту Тетяни Швед-Безкоровайної. Вхід на відкриття вільний, за попередньою реєстрацією.

У NAMU відкриється виставка робіт з арт-буку Сергія Жадана "Список кораблів"

На думку організаторів виставки, роботи художниці постають візуальним відповідником поезії, що органічно об’єднує сучасну українську буденність та біблійні алюзії.

Виставка триватиме з 28 липня до 8 серпня.

Що відомо

  • Катерина Косьяненко — українська художниця, членкиня Національної спілки художників України.
  • Її фігуративний живопис стилістично близький до іконопису доби українського бароко, живопису епохи Відродження, а пейзажі та натюрморти мають риси імпресіоністичного трактування натури.
  • Апелювання до художньої спадщини минулого, поєднання рис різних стилів та напрямків образотворчого мистецтва з надсучасним баченням надає творам Катерини Косьяненко яскравої індивідуальності й неповторності.
  • У NAMU відкриється виставка робіт з артбуку Сергія Жадана “Список кораблів” (suspilne.media)