Фотовиставка Германа Айнбіндера “Внутрішнє світло”. Музей історії Києва

 

 

 

 

 

 

Оперний співак Анатолій Кочерга, художниця та монументалістка Лариса Піша, кінорежисер, сценарист та продюсер Роман Балаян, мистецтвознавиця та арт-кураторка Олеся Авраменко, куратор мистецьких проектів Тіберій Сільваші, ілюстраторка дитячих книг, письменниця і блогерка Світлана Рудікова, скульптор Микола Сологубов, художниця Катерина Косьяненко – неповний перелік творчих особистостей, що потрапили у кадр фотографа Германа Айнбіндера.

«Внутрішнє світло» – це стан душі, в якому перебувають і в якому творять учасники проекту. Їм у ньому комфортно, спокійно, там народжуються задуми та образи майбутніх творів. І не важливо, йдеться про роботу над новою картиною, сценарієм майбутнього фільму, казковою історією для дитячої книги чи мистецтвознавчою статтею.

Щоб побачити це таємниче «внутрішнє світло», Герман Айнбіндер відмовився від використання фотостудії з її нехай і правильним, але штучно виставленим освітленням. Він переніс зйомку до художніх майстерень учасників, або в їхні затишні, наповнені особливою атмосферою творчості, квартири.

Іншим прийомом, що дозволив прибрати зайвий візуальний шар інформації, стала відмова від кольору. Проект знято на чорно-білу плівку. Монохромність кадрів дозволяє зосередити увагу на композиції та відчути головний посил – емоцію. Око глядача не блукає по колірній палітрі зображення, а безпомилково вихоплює головне – той самий «визначальний момент», про який говорив всесвітньо відомий фотограф Картьє Брессон. Це в розумінні автора і є моментом істини, тим самим «внутрішнім світлом».

Про автора:
Герман Айнбіндер – народився 1969 року в Москві, закінчив Московський державний технологічний університет «СТАНКІН». Професійний управлінець, працює в Україні. З 2014 року займається фотографією. Учасник численних професійних фотовиставок.

https://www.facebook.com/events/188296325839229/

Фотосесія в майстерні Катерини Косьяненко проходила  6 липня 2018 року.

12.03.2020