“Українська жінка в культурі та мистецтві”. Гаага. 2010

У травні 2010 р.  в Гаазі (Нідерланди) пройшла мистецька акція “Українська жінка в культурі та мистецтві”. Акція була організована нідерландським Благодійним фондом “Matrix Orange”, підтримана Амбасадою України в Королівстві Нідерландів, українським Благодійним фондом “Open Ukraine”.


Катерина Косьяненко і Оксана Попінова біля галереї “Gallery Atelier Beeld”. Гаага.

Мистецьку акцію «Українська жінка в культурі та мистецтві» було проведено 13-27 травня 2010 р. в Гаазі (Нідерланди) за ініціативи нідерландського Благодійного фонду «Matrix Orange». Діяльність фонду спрямована на зміцнення культурних контактів між різними країнами, зокрема, між Україною та Нідерландами.

http://www.matrixorange.nl/ws.html

 

В Україні підтримку мистецькій акції “Українська жінка в культурі та мистецтві” надав лише Благодійний фонд Арсенія Яценюка “Open Ukraine”. Катерина Косьяненко отримала від фонда “подорожній грант”. Художниця і організатори заходу  щиро за це вдячні!

http://www.openukraine.org/ua/

Акцію підтримала Амбасада України в Королівстві Нідерландів. В будинку Амбасади України  було влаштовано прийом, в якому приймали участь Повноважний Посол України у Нідерландах пан Василь Корзаченко, посли дружніх країн, представники української спільноти в Нідерландах, діячи культури Нідерландів. Були також присутні засновниця фонду «Matrix Orange» пані Наталя Буряник, учасники акції з української сторони : письменниця Оксана Забужко, художниці Катерина Косьяненко, Оксана Попінова та Оксана Страйтійчук.

13 травня  у центральній книгарні міста Гаага було проведено літературну зустріч з українською письменницею Оксаною Забужко. Письменниця присвятила свій виступ ознайомленню нідерландського читача зі своїм романом „Польові дослідження українського сексу”, переклад якого нідерландською мовою з’явився у 2008 році.

Ввечері на відкритій сцені у центрі міста було організовано концерт української джазової співачки Даші Скороходової.

Виставку творів українських художниць було відкрито 15 травня в галереї «Gallery Atelier Beeld», Гаага. На виставці було представлено живописні і графічні твори.

Катерина Косьяненко представила шість нових живописних творів: 4 картини з  серії «Пори роки» та картини «Волхви» та «Лист» (всі – 2010 року).


“Осінь”.                                                                                “Весна”.


“Зима”.                                                                                 “Звісточка”.