Виставка “Viewpoint”. МВЦ «Музей історії міста Києва». 4-23 травня, 2018

МВЦ «Музей історії міста Києва»

представляє виставку графіки

Катерини Косьяненко «VIEWPOINT»

04.05 -22.05.18

Графіка Катерини Косьяненко, що вперше була демонстрована публіці під час Днів Києва у Парижі (листопад 2017-го) та при відкритті Паризького Книжкового Салону в березні цього року, тепер буде експонована в Києві.

Відвідувачі виставок у Франції, а також ті поціновувачі таланту Катерини Косьяненко, що стежили за мандрівкою унікальних графічних робіт художниці завдяки публікаціям в медіа і ФБ, багаторазово зверталися до організаторів з проханням показати її на Батьківщині, що ми із задоволенням зробимо вже в травні цього року, в Музеї історії Києва.

Графічний діалог Київ-Париж. Архітектурний, мистецький. людський. Два міста, дві столиці, дві культури. Пов’язані між собою тисячами людських життів, художніми творами…

Цикл Катерини Косьяненко – авторська професійна графіка без лубочних, банальних сюжетів “для туристів”. Але це істинні Київ і Париж, неповторні вулиці, своєрідний темперамент, особлива атмосфера, душевні старенькі дворики-примари, пам’ятки архітектури.

 

Організатор: S.T. ART Foundation

Куратор: виставки Тетяна Швед (Безкоровайна).

Відкриття виставки – 4 травня о 18.30

МВЦ «Музей історії міста Києва»
вул. Б. Хмельницького, 7

 

«VIEWPOINT». Виставка урбаністичної графіки Катерини Косьяненко. / «VIEWPOINT». Exhibition of urban graphics by Kateryna Kosianenko.

«Viewpoint». Київ та Париж. Виставка урбаністичної графіки, що пройде в Музеї Києва – третя, заключна.Дві попередні відбулися у Парижі за підтримки Посольства України у Франції.

Чому “Viewpoint”? Це багатозначне поняття: точка зору, у даному випадку -авторське трактування міського пейзажу. Також «точка огляду», табличка, що вказує туристам на найбільш цікаву місцину. Підказка від митця про достойні «точки огляду» рідного Києва і туристичного Парижа. Чому зображено не легко ідентифіковані туристичні хіти? Скромні, але типові паризькі і київські архітектурні об’єкти, на думку Катерини Косьяненко, гідні особливої уваги, тому що здатні через випадкове зображення найбільш емоційно передати сутність і дух цілого міста. Вона так побачила і відчула своєрідність, часом, спорідненість цих двох міст. Графічний діалог Київ-Париж. Архітектурний, мистецький, людський. Два міста, дві столиці, дві культури. Пов’язані між собою тисячами людських життів, художніми творами.Цикл Катерини Косьяненко – авторська професійна графіка без лубочних, банальних сюжетів “для туристів”. Легка живописна манера – туш, перо, папір. Своєрідний темперамент, особлива атмосфера,  пам’ятки архітектури, просто вулиці, дерева. Виставка «Viewpoint» – своєрідний  заключна крапка в мандрівці 25-ти урбаністичних пейзажів до Парижа. Тепер вони повернулись.

Видано каталог творів: “Мій Київ. Мій Париж”. Каталог творів. Графіка. Київ, 2018