Виставка урбаністичної графіки Катерини Косьяненко «Viewpoint»

Фонтан, 2017, папір/туш, 61х85 см

аааа

1

Виставка урбаністичної графіки Катерини Косьяненко, що проходитиме в Музеї Києва з 4 травня 2018 року – третя, заключна. Дві попередні відбулися у Парижі за підтримки  S.T. ART  Foundation та під патронатом​ Посольства України у Франції.Літо, 2017, папір/ туш, 63,5 х 85,5 см

 Перша виставка – “Les Visages de nos Villes. Kyiv – Paris”(«Обличчя наших міст. Київ-Париж») демонструвалась в галереї “Jour et Nuit Culturel” під час Днів Києва у листопаді 2017.  Тоді в камерній паризький галереї було представлено 13 графічних творів Катерини Косьяненко та ряд світлин киянки Fifi Bristoche. 

Есмеральда, 2017, папір/туш, 56 х72 см 

Друга – «Мій Київ. Мій Париж», персональна виставка графіки Катерини Косьяненко,  пройшла в Інформаційно-культурному центрі при Посольстві в України у Франції під час роботи Паризького Книжкового Салону у березні цього року. Тоді було показано всю серію – 25 робіт.

Стільці в Люксембурзькому, 2017, папір/туш, 57,6х73 см​

Чому “Viewpoint”? Це багатозначне поняття: точка зору, у даному випадку -авторське трактування міського пейзажу. Також «точка огляду», табличка, що вказує туристам на найбільш цікаву місцину. Підказка від митця про достойні «точки огляду» рідного Києва і туристичного Парижа. Чому зображено не легко ідентифіковані туристичні хіти? Скромні, але типові паризькі і київські архітектурні об’єкти, на думку Катерини Косьяненко, гідні особливої уваги, тому що здатні через випадкове зображення найбільш емоційно передати сутність і дух цілого міста. Вона так побачила і відчула своєрідність, часом, спорідненість цих двох міст.

Київ, бульвар, 2017, папір/туш, 66х87 см

 Графічний діалог Київ-Париж. Архітектурний, мистецький, людський. Два міста, дві столиці, дві культури. Пов’язані між собою тисячами людських життів, художніми творами.
Цикл Катерини Косьяненко – авторська професійна графіка без лубочних, банальних сюжетів “для туристів”. Легка живописна манера – туш, перо, папір. Своєрідний темперамент, особлива атмосфера,  пам’ятки архітектури, просто вулиці, дерева.

Виставка «Viewpoint» – своєрідний  заключна крапка в мандрівці 25-ти урбаністичних пейзажів до Парижа. Тепер вони повернулись.

Текст : Лідія Гурська

Головне фото: Будинки на пагорбі, 2017, папір/туш, 58,8х83 см

http://www.be-inart.com/post/view/2515