“Мій Київ. Мій Париж”. Виставка графіки в Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України у Франції

14 БЕРЕЗНЯ 19.00

Виставка знаної української художниці КАТЕРИНИ КОСЬЯНЕНКО відкриється у Парижі, в Українському Культурному Центрі, 14 березня цього року.

По запиту Українського Культурного Центру і при підтримці Посольства України у Франції представляємо повний цикл графічних робіт Катерини КосьяненкоKateryna Kosianenko, що присвячені Києву та Парижу.

Частково роботи художниці були демонстровані в листопаді 2017-го в Парижі під час Днів Києва в галереї День і Ніч.

“Графічний діалог Київ-Париж. Архітектурний, мистецький. людський. Два міста. дві столиці, дві культури. Пов’язані між собою тисячами людських життів, художніми творами…

Цикл Катерини Косьяненко – авторська професійна графіка без лубочних, банальних сюжетів “для туристів”. Але це істинні Київ і Париж, неповторні вулиці, своєрідний темперамент, особлива атмосфера, душевні старенькі дворики-примари, пам’ятки архітектури.”
(зі статті Лідії Гурської до каталогу виставки)

Організатор S.T. ART Foundation
Куратор Tatiana Shved Bezkorovaina

http://culture-ukraine.com/

“Культурно-інформаціний центр Посольства України у Франції відкрив свої двері у 2004 році, маючи на меті представляти в Парижі, світовій столиці культури, український мистецький доробок та сприяти діалогу культур. Виставка графіки Катерини Косьяненко уявляється саме тим діалогом, неспішним, задумливим, водночас зацікавленим, який ведуть між собою два європейських міста – Київ і Париж, віддалені один від одного тисячами кілометрів, і разом з тим, пов’язані ниточками історії майже тисячолітньої давнини. Першу таку ниточку простягла князівна Анна Ярославна, яку у Франції називають Анною Київською, королевою Франції. Поєднують Київ і Париж також постаті таких непересічних особистостей, як видатні художники ХХ ст. К.Малевич і В.Кандинській, творчість яких вплинула на розвиток всієї модерної європейської культури. Сьогодні культурно-мистецький обмін і взаємне збагачення культур продовжують наші сучасники, митці і мисткині України і Франції.
Отже, ми з великою приємністю представляємо роботи Катерини Косьяненко, вже знаною в Україні і за кордоном художниці, яка захотіла поділитися своїм баченням двох столиць – Києва і Парижа, передати їх неповторну красу, а іноді і певну схожість.
Висловлюю подяку Фундації S.T.ART, куратору виставки Тетяні Швед-Безкоровайній за цей проект, а також всім, хто долучився до його реалізації”.

посол

Олег Шамшур,
Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції

Kateryna Kosianenko. Exposition d’oeuvres graphiques. Mon Kiev. Mon Paris

Mercredi 14 mars, 19h30. Centre Culturel de l’Ambassade d’Ukraine

“Un Dialogue graphique Kyiv-Paris. C’est un dialogue artistique, architectural, humain. Deux villes, deux capitales, deux cultures, des milliers de vies humaines connectées, des œuvres d’art…

https://openagenda.com/ficepparis/events/kateryna-kosianenko-exposition-d-oeuvres-graphiques-mon-kiev-mon-paris