Березень 2014

“Весна”. 2014. Лялька. Кольорове скло, авторська техніка. Фрагмент.

Кольорові вітражні льодяники-ляльки для позитиву і радості. Весна 2014.

ЛЯЛЬКІ – ЛЬОДЯНИКИ

Ляльки з вітражного скла Катерина почала створювати після першої подорожі до Парижа. Авторська техніка. Підібрані за кольором і формої кольорові скельця з поверхнею солодких льодяників, оздоблені бісером, тканиною, з витонченими та беззахісними скульптурними голівками, ручками, ніжками. З ляльковими аксесуарами, будиночками, тюрбанами, шапочками….
Поштохом для творчості стали неперевершені європейські вітражі. Катерина Косьяненко випускниця відділення сценографії. Зі студенських років створювала театральні макети з ляльковими персонажами. Поштохом для творчості стали неперевершені європейські вітражі. Ляльки-льодяники – це їх іронічний відгомін, їх створено з гумором, робить їх художниця для душі, коли відпочиває від живопису. Які ляльки були першими вже не згадає. Одними з перших на світ з’явилися „Франц-Льодяник” і „Марі-Льодяник” – нерозлучна французька парочка. Потім з небуття з’явився „Принц равликів”, „Небо. Море. Хмари”, „Несподівана радість”… Такі поетичні, дивовижні назви.
Катерина любить гратися кольоровими скельцями, пестити їх поглядом, розкладати, дивитися через них на Світ Божий, припасовувати один уламочок до іншого. Робити з нічого, з маленьких шматочків кольорового світла чудові, добрі ляльки-скельця, маленькі іронічні вітражі, які можна поставити чи повісити на вікно, розглядаючи через них кольоровий світ, втішаючи себе кольоровими бризками сонячного світла…

640

lyalrf  640

2014 2 640